recept: Kinder řezy
27.01.2021
Kinder řezy ve zdravém provedení. Dezert, který je ve skutečnosti opravdovým jídlem. Bez mouky, cukru a bez výčitek.

Korpus:
🔸5 bílků vyšlehat do sněhu
🔸5 žloutků vyšlehat zvlášť s:
🔸3 PL kakaa
🔸1 lžička jedlé sody nebo prášku do perníku
🔸xylithol nebo jiné sladidlo
🔸2 PL jablečného octa nebo citronové šťávy
Sníh opatrně vmícháme do směsi a rozprostřeme na plech vystlaný pečicím papírem. V troubě pečeme cca 20min na 170C. Lze udělat korpus i bez jedlé sody.

Smetanový krém:
🔸1-2 smetany ke šlehání
🔸1 měkký tvaroh
🔸sladidlo dle chuti: čekankový sirup, xylithol, vanilkový protein, stevie, raw med
Smetanu vyšlehat zvlášť do tuha a pak vyšlehat tvaroh se sladidlem. Potom smíchat a nechat v lednici. / Můžeme také použít místo smetany a tvarohu 500g mascarpone, které lehce vyšleháme do krému.

Karamelový střed
🔸2 PL arašídového másla
🔸2 PL kokosového oleje
🔸2 PL datlového sirupu nebo čekankového
🔸špetka soli
Po upečení korpus rozpůlit a namazat smetanový krémem. Jednu půlku namazat i arašídovým krémem a spojit obě poloviny korpusu. Horní stranu lze pomazat roztopenou hořkou čokoládou.


